sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Se olis aika sanoa että "Sayounara Nihon!"

Istuskellaan aamulla Yokohamassa aivan Chinatownin porteilla, Starbucksissa evakossa, kun eräs meistä oli ymmärtänyt check-out ajan vähän väärin... 😂 Saatiin aamupäivällä soitto, että nyt olis jo aika lähteä - ite olin vielä pesulla ja Tuukka vielä tulossa. Kylppärissä oli vähän ruuhkaa, niin myös pakkaustantereella!

No, sieltä selvittiin ja nyt katsellaan kaupungin vilinää kahvikupit kourassa ja jazzia kuunnellen. Täällä on itse asias soinu tosi monessa paikkaa jazz! Rauhaisa fiilis ja kahvi maistuu herkulta! Erityisesti Tuukalle, joka sai suloisen viestin mukin reunaan jutskailtuaan kauniin baristan kanssa😉

Japanista on päällimmäisenä jäänyt mieleen suurkaupungin säntillisyys ja ihmisten kiltteys. Pekalta tippui huivi kadulle huomaamatta ja Tuukka löysi sen sattumalta parin tunnin jälkeen kadulta - kukaan ei ollut vieny eikä edes astunu sen päälle! Lisäks mieleen jäi puisto-, vuori- ja temppelialueet, jotka vetivät kyllä hiljaiseksi ja lumosivat täysin kauneudellaan.

Tästä on hyvä jatkaa matkaa!
~Kaisa


Nyt notkutaan junassa kohti lentokenttää. Turhista Yeneistä ei tarvitse kantaa murhetta. Opimme suunnistamaan viikonaikana Tokion metrossa hyvin, mutta nyt sitten kiireisen aamun ja lähtevän koneen painostamana eksyimme kunnon turistin tavoin oikein huolella. Oma kahdeksan päivän budjettini oli 46 000¥ ja sillä pärjäsi hyvin. Turhan pröystäilyn jätin pois.

Mikäli Japaniin mielitte, niin ulos Tokyosta! Maailman suurin kaupunki tarjoaa ihmeteltävää vain muutamaksi päiväksi. Oma paras muistoni Japanista on eilinen kapuaminen Mount Takaolle. Kiemurtelevan vuoristopolun varrella oli paljon nähtävää ja ylös päin mentäessä lumiset temppelirakennukset sumuisen metsän ympäröimänä jäävät mieleen vielä pitkäksi aikaa.

Kohta juna saapuu terminaaliin ja on aika aloittaa maukas 12 tunnin lento kohti Uutta Seelantia.
 -TuukkaOmalla kohdalla japanin osuus on mennyt melko sumussa. Oman pään selvittelyssä ja uuden tuntemattoman ihmettelyssä.
Tuntuu myös että oma matkani alkaa vasta nyt kun siirrymme Japanista eteenpäin.

Itse tokio ei suoran sanottuna säväyttänyt erityisesti,  kuten aikaisemmin mainittiin niin aidommn japanin löytää paremmin muualta kuin täältä.
Älkää käsittäkö väärin, hieno paikka mutta miljoonakaupungit tuppaa olemaan samantyyppisiä ympäriinsä! Turhan neutraalia omaan makuun; )

Kirkkain ilmein kuitenkin kohti uutta kohdetta!

Ps. Pisamia luvassa!

- PEKKA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti