keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Lift Off!

Fiji Time. No hurries, no worries. Paratiisin saarilla oli mahtavaa ja hyvästit saarenpahaselle jätin hyppäämällä lähtöpäivän aamuna laskuvarjolla 10 000 jalan korkeudesta. Huikein kokemus ikinä!


Los Angelesiin saavuimme hämmentävästi aikaisemmin saman päivänä (ylitimme päivämäärärajan). Halvan majoituksen perässä päädyimme omalla tavallaan hurmaavaan Inglewoodin kaupunginosaan. Menemättä yksityiskohtiin tapasimme mm. paikallisen pienyrittäjän ja söimme pikaruokalassa, jonka työntekijät olivat (syystä) tilkitty paksun panssarilasin taakse.


Ilman autoa ei suuressa Los Angelesissa pärjää. LA:ssa emme viettäneet paljon aikaa ja kaupunkia ajeltiin ristiin rastiin 7-kaistaisen moottoritien kuhistessa autoja. Spotteihimme kuului mm; Venice Beach, Universal studios, Griffith observatorio/park ja Hollywood boulevard.

Avaruus on jo jonkin aikaa ollut lähellä sydäntäni. Los Angeles - Las Vegas road tripin yhteydessä vierailimme California Science Centerissä, jossa vain 2$ hinnalla pääsin vihdoin näkemään yhden jo eläkkeellä olevista avaruussukkuloista, Endevaurin. Olin lapsi karkkikaupassa. Maailman monimutkaisimman masiinan ympärillä tuli pyörittyä puolitoista tuntia, eikä se tuntunut riittävän. Huomioni kiinnittyi jokaiseen naarmuun, tahraan ja palamisjälkeen, joita sukkulavanhus oli kerännyt lentäessään 400km korkeudessa ilmakehän yläpuolella. Alus oli tuonut turvallisesti kotiin monta astronauttia palvelusvuosiensa aikana ja nyt tämä härveli oli vain kosketusetäisyyden päässä minusta. Ehdottomasti yksi reissun kohokohdistani. Seuraavat päivät pyöritään Vegasin ja Grand Canyonin maisemissa ja niistä varmaan kuullaan tulevissa blogeissa.

Stay tuned!
 -Tuukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti