tiistai 19. toukokuuta 2015

Yllätyksiä ja pettymyksiä

Los Angeles ei ollut ihan sellainen, joksi sen olin kuvitellut. Voisin jopa kuvailla sitä kauhtuneeksi. Tämä siis siltä (vähin) osin, jota itse sitä näimme. Matkustusväsymys verotti myös osaltaan vain paripäiväistä pikavisiittiämme suurkaupungissa. Majoitus varattiin edullisuuden mukaan ja päädyttiin Inglewoodiin, joka ei nyt suoranaisesti ole tunnettu rauhallisuudestaan. Hostelli oli kuitenkin ok ja turvallisen oloinen, auto saatiin porttien taakse parkkiin ja siten kaikki meni mallikkaasti eikä saatu luodista 😁Itse nautin Losissa eniten ensimmäisen illan elokuvaretkestä ja toisen päivän Hollywood-ihmettelyistä Universal Studioiden yhteydessä shoppaillen (Pekka kävi ainoana itse studiolla) sekä Griffit Park Observatorysta, josta näkyi Hollywood-sign ja upea valomeri pimenevän kaupungin yllä. Ehdittiin lisäksi käymään myös Venice ja Malibu Beacheillä, (GriffitH Parkissa vahingossa :D), Hall of Famellä ja Tuukan aiemmin mainitsemassa CaliforniaScience Parkissa.Matka Vegasiin kesti pysähdyksineen n. 5 - 6 tuntia ja perillä vihdoin alkoi näyttää siltä, miksi amerikkalaiset, aurinkoiset suurkaupungit olin kuvitellut. Tosin Vegasin mielsin etukäteen auringonpaahtamaksi, vähän kulahtaneeksi ja mauttomaksi valovälkehelvetiksi, niin sain tälläkin kertaa yllättyä - onneksi positiivisesti! :) Olihan kaupunki täynnä valoja ja showta, mut ei sillä tavalla mauttomasti kun olin ajatellut. Kasinohotellimme SilverSevens oli hintaansa nähden oikein positiivinen yllätys siisteine huoneineen, uima-altaineen, punttiksineen ja sekä maukkaine että edullisine buffetteineen! Strippi oli kävelymatkan päässä ja Hard Rock Cafe ihan naapurissa. Vegas-kyltillä meillä kävi ihan uskomaton yhteensattuma, sillä törmättiin siellä Fijillä tapaamaamme norjalaispoppooseen! Vietettiin Vegasissa kolme yötä, enemmänkin olis voinu olla, mutta viikonloppuhinnat pomppas sen verran, että päätettiin jatkaa matkaa.
Oltiin vähän ihmetelty TripAdvisorin neuvoja alkaa suunnittelemaan retkeä Grand Canyonille noin 6 kk ennen (ollaan menty koko matka päivä kerrallaan, eikä varailtu juur asumuksiakaan etukäteen). Opittiin tällä kertaa kuitenkin kantapään kautta, että oli siinä ohjeessa jotain perääkin 😁 lähdettiin ekan Vegas yön jälkeen päiväretkelle Hoover Damin kautta Grand Canyonille (huom nro 1: päiväretki siitä syystä, ettei järkevää majoitusta ollu enää Grand Canyonilla saatavana). Lähdettiin verrattain aika myöhään liikkeelle ja Hoover Dam otti oman aikansa (huom nro 2: ei kahta suurta ja toisistaan suhteellisen erillään olevaa nähtävyyttä 6-8 tunnin aikahaarukkaan). Jatkettiin kuitenkin padon jälkeen vielä Arizona Last Stopille syömään ja kyselemään ajo-ohjeita. Selvis, että homma menis aika juostenkustuksi jos mennään niin myöhään, joten yhteisymmärryksessä tehtiin vaikea päätös jättää maailman 7. ihmeen ihastelu vielä toistaiseksi tulevaisuuteen. Sillekin tulee vielä aikansa, mut se ei ollu tällä kertaa! 😊
Nyt suunnataan kovasti kohti San Franciscoa, mutta pysähdyttiin matkalla ensin yöksi pieneen Olanchaan ja nyt muutamaksi yöksi Fresnoon. Täältä on löytyny mm. mukava leffateatteri Mad Maxin katseluun, herkulliset uudet tuttavuudet Five Guys, I♡Sushi ja The Cheesecake Factory sekä vanhat tutut Starbucksit ja Pizza Hut ja Taco Bell. Pekalta näistä lisää, mutta nyt jatkuu matka kohti San Franciscoa! :)

~Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti